3883 - 3884 ÑANGAPIRÍ
Ñangapiri: su nombre científico es eugenia uniflora, también conocido como pitanga (en Brasil), guinda (en Perú), capuli o cereza de cayena. Es un arbolito y se encuentra de forma silvestre en las selvas de galería. Su fruta se come fresca o se puede prepara conservas, mermeladas, jugos. Es rica en vitamina A, calcio e hierro. También se cultiva como planta ornamental en jardines y parques.
Selva de galería: el nombre de galería procede del hecho de que su vegetación
cubre al río formando una especie de túnel, como en la gale-
ría de una mina.
Κερασιά τοῦ Σουρινάμ: τό ἐπιστημονικό της ὄνομα εἶναι εὐγενία οὐνιφλώρα, ἐπίσης γνωστή σάν πιτάνγκα (εἰς τήν Βραζιλία), γκίνδα (εἰς τό Περού), καποὐλι ἤ κερασιά τοῦ καγιέν. Εἶναι ένα
δενδρύλιο καί συναντᾶται σέ ἄγρια μορφή εἰς τά δάση
στοά. Ο καρπός της τρώγεται φρέσκος ἤ μπορεῖ νά
παρασκευασθοῦν κονσέρβες, μαρμελάδες, χυμοί. Εἶναι
πλούσιος σε βιταμίνη Α, ἀσβέστιο καί σίδηρο. Ἐπίσης
καλλιεργεῖται σάν διακοσμητικό φυτό σέ κήπους καί
πάρκα.
Δάση στοά: τό ὄνομα στοά προέρχεται ἀπό τό γεγονός ότι, η βλάστησίς του
καλύπτει τόν ποταμό σχηματίζοντας ένα τοῦνελ, όπως η στοά
ενός ορυχείου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου